Szekszárd-Cranio

Kranioszakrális terápia

Szülés, Babák, Gyermekek és Anyák

A születésünk nagy mértékben meghatározza a jövőnket, nem csak a csecsemő-gyermekkorunkat, de az egész életünket. A szülés lehet egy csodálatos, könnyed folyamat ami hozzájárulhat az egészséges, boldog, baba születéséhez, aki aztán egy elégedett kiegyensúlyozott gyermekkort él meg, ennek köszönhetően kifejlődnek olyan képességei és magabiztossága ami egy boldog és sikeres felnőtt élethez vezethet. Ugyanakkor a szülés lehet nagyon traumatikus is. Rengeteg probléma merülhet fel, ami befolyásolhatja a csecsemő fejlődését és képességeinek alakulását. Eredményezhet súlyos fizikai és érzelmi traumákat ami az egyén egész testi-lelki fejlődését befolyásolhatja. Természetesen nagyon sok változata lehet a születésnek e két véglet között, de a lényeg, hogy mindannyiunkat jelentősen befolyásol az, hogy hogyan születünk.

A kranioszakrális terápia egy nagyon gyengéd, finom megközelítés a babák kezelésére. Csodálatos módszer amely segíti kioldani a születés kapcsán kialakult problémákat. A születés folyamata egy igen nagy sokk tud számukra lenni, ami eredményezhet különböző viselkedési mintákat mint például mikor a baba csak az egyik oldalán fekszik, vagy csak egyik oldalon hajlandó szopni, vagy egyáltalán nem képes erre. Bizonyos esetekben az idegrendszer és az agy fejlődését is befolyásolhatja az őket ért trauma.

A kranioszakrális terápia szintén nagyon hatásos számos jellemző csecsemő-gyermekkori betegségben, mint például: kólika, reflux, allergiák, ekcéma, fül problémák, alvásproblémák, hiperaktivitás stb.

A babákat kezelhetjük az anya ölében miközben alszanak, vagy éppen szopnak az anya közelségét érezve, nem szükséges levetkőztetni őket. 

A gyerekek játszhatnak kezelés közben. A kezelés segít kioldani az őket ért különböző balesetek, sérülések következményeit, segíti a felépülést a megfázásokból, fertőzésekből, támaszt nyújthat a különböző gyermekkori viselkedés zavarok, figyelemzavar, tanulási nehézségek megoldásában, vagy akár komolyabb betegségekben is segíthet, mint asztma vagy agyhártyagyulladás.

A kranioszakrális terápia segítségével a gyermekeknél egy kiegyensúlyozott, egységes testi, lelki és érzelmi állapotot tudunk elérni.

Ugyanakkor fontos az anyákat is kezelni, hiszen a szülés egy igen megerőltető, kimerítő folyamat számukra. Általában az újszülött van ilyenkor a középpontban pedig az anyáknak sokszor nagyobb szüksége lenne a kezelésre és általánosságban, ha ők jobban vannak akkor a picinél is könnyebben rendeződik minden. A szülés nem csak fizikai fájdalmakkal, stresszel jár, de érzelmi és pszichés támaszra is szüksége van az anyáknak, ebben a sokszor bonyolult és megterhelő időszakban. A legideálisabb az lenne ha már a várandósság alatt is kapna a kismama kezelést, ami segítheti érzelmileg, testileg, lelkileg felkészülni a szülésre. Aztán pedig a szülést követően a csípő, ágyéki gerinc, gátizom problémák vagy akár az érzelmi hullámok, hangulatváltozások, kimerültség kezelésére is érdemes időt szánni, hiszen minden mélyebben beágyazódhat a szövetekbe, sejtekbe nagyobb összetettebb problémákat okozva a későbbiek során.